Profiteer nu van -5% op het volledige assortiment ! Actie geldig t.e.m. 16/05/24 |  Ontdek de voorwaarden ›

Bezig met laden...
Blog menu
15 mei 2021
Advies van onze dierenartsen

Hoe kies ik probiotica voor mijn hond ?

Probiotica zijn micro-organismen - bacteriën en gisten - die zich van nature ontwikkelen in de darmen van een hond. Ze vormen een immuunwand en dragen bij aan de gezondheid van je huisdier. Probiotica worden vooral aanbevolen voor honden met spijsverteringsproblemen. Probiotica voor honden kan ook helpen bij de behandeling van andere problemen, zoals stress of huidaandoeningen. De keuze van de probiotica hangt dus af van het te behandelen probleem.

Hoe kies ik probiotica voor mijn hond ?

Wat is probiotica?

Probiotica voor honden is geen medicijn: het behoort tot de categorie voedingssuplementen. Het bevat micro-organismen die bijdragen aan een gezond evenwicht van de voedingsflora van je huisdier. Probiotica helpt vooral bij een goede spijsvertering. Het helpt ook om het immuunsysteem te stimuleren en aandoeningen zoals artritis of huidirritaties te voorkomen of te behandelen.

Wanneer moet je je hond probiotica geven?

Probiotica voor honden om de spijsvertering te bevorderen.

Veel honden hebben last van een slechte spijsvertering. Braken, diarree en constipatie zijn de meest zichtbare gevolgen. Maar winderigheid en een opgeblazen gevoel zijn andere indicatoren die je niet over het hoofd mag zien. Of dit nu klassieke spijsverteringsproblemen zijn of secundair aan een ziekte, de schade aan de darmflora van je hond is hetzelfde. Daarom raden we aan hem probiotica te geven om zijn evenwicht te herstellen.

Probiotica om het lichaam weer in balans te brengen na een medische behandeling.

Verwonding of ziekte: antibiotica zijn soms essentieel om je hond effectief te behandelen. Zelfs als ze correct worden toegediend, kunnen ze schadelijk zijn voor het lichaam van je huisdier, en in het bijzonder voor zijn darmflora. Het innemen van probiotica wordt daarom aanbevolen na een medische behandeling met antibiotica.

Probiotica voor honden om door een stressvolle situatie heen te komen.

Net als mensen zijn honden onderhevig aan stress. Sommige situaties zijn bijzonder angstig: lange autoritten, verhuizingen of operaties bijvoorbeeld. Deze stresspieken kunnen een impact hebben op hun immuunsysteem en spijsverteringsstelsel. Wanneer dit soort situaties zich voordoen, kun je je hond preventief probiotica geven.

Probiotica voor honden tegen huidaandoeningen.

Schurft, eczeem of jeuk: of het nu komt door allergie, parasieten of ziekte, honden hebben vaak last van huidaandoeningen. Dit soort problemen gaat hand in hand met een verstoorde darmflora. Huidaandoeningen kunnen op verschillende manieren worden verholpen, afhankelijk van hun oorsprong. Of je nu een eenvoudige vlooienspray gebruikt of door een dierenarts voorgeschreven medicijnen toedient, je kunt de behandeling van je hond versterken door hem probiotica te geven.

Hoe geef je je hond probiotica?

Probiotica komen vaak in capsulevorm. Als je hond dit soort voedingssupplementen niet makkelijk inneemt, kun je kiezen voor een probioticum in poedervorm. Dit soort probiotica is smakelijk en kan gemakkelijk over de voeding van je hond worden gestrooid. De dosering verschilt per product: het is natuurlijk aan te raden om de dosering die op de bijsluiter staat tot op de letter te volgen.

Het geheim van een bloeiende darmflora: goede voeding.

Bij honden wordt de darmflora verondersteld zichzelf te vernieuwen. Probiotica moeten daarom slechts af en toe worden gebruikt. Als je hond terugkerende spijsverteringsproblemen heeft - braken, diarree of constipatie - is het belangrijk om je dierenarts te raadplegen. Als er geen pathologie in het spel is, zal het nodig zijn om zijn dieet te heroverwegen. De keuze van de brokken die je aanbiedt is cruciaal. Natuurlijk is het belangrijk om kwaliteitsvoeding te kiezen. Idealiter is de voeding van een hond in overeenstemming met zijn leeftijd, fysieke inspanning en morfologie. Het is dus belangrijk om de samenstelling van de brokken die je aanbiedt te controleren en jouw hond met mate de juiste traktaties te geven.

Pharmapets biedt jou

Reacties