Profiteer nu van -5% op het volledige assortiment ! Actie geldig t.e.m. 16/05/24 |  Ontdek de voorwaarden ›

Bezig met laden...
Blog menu
13 mei 2021
Advies van onze dierenartsen

Hoe verwijder je hondengeur ?

Honden zijn de beste vrienden van de mens en we zouden ze voor geen goud willen ruilen! Soms hebben we echter last van hun hardnekkige geur, die overal kan binnendringen: het huis, de auto en zelfs onze kleren! Gelukkig kun je je huis verlossen van hondengeur door :

  • Elke dag ventileren
  • Borstel en was uw hond
  • Verwijder verdwaalde haren
  • Gebruik anti-geurproducten
  • Raadpleeg een dierenarts als de geuren erg sterk en ongewoon zijn
Hoe verwijder je hondengeur ?

Hondengeuren: waar komen ze vandaan ?

Zoals elk levend wezen stoten honden lichaamsgeuren uit. Deze geuren kunnen afkomstig zijn van de vacht, maar ook van de mond en het spijsverteringsstelsel. Als er een sterke hondengeur aanwezig is, moet u bij een dierenarts navragen of de hond gezondheidsproblemen heeft, zoals spijsverterings- of huidproblemen. In dit geval is een eenvoudige behandeling of een veterinair dieet voldoende om de situatie te herstellen.

Je moet daarom onder bepaalde omstandigheden tolerant zijn en geuren niet proberen te maskeren zonder de oorzaak van het probleem aan te pakken. Vooral omdat ook andere zaken een bijdrage kunnen leveren aan hondengeuren: iedereen weet bijvoorbeeld dat een natte hond een bijzonder sterke geur afgeeft. In dit geval zal een goede droogbeurt of bad het probleem oplossen.

Wat zijn de tips om van hondengeur af te komen ?

Natuurlijke anti-geurproducten maken

Een spray om hondengeurtjes te verwijderen kun je eenvoudig maken met water, een paar druppels etherische olie, ciderazijn of zuiveringszout. Deze spray kan vervolgens op textieloppervlakken en zelfs op de hond worden gespoten, afhankelijk van de gebruikte essentiële oliën. Ook is het mogelijk om koffiebonen of citrusschillen in huis te verbranden. Ten slotte zijn kruidnagels een uitstekende natuurlijke deodorant: laat er een paar rondslingeren in een klein bakje of plant ze op een citrusvrucht.

Zorgen voor een gezonde levensstijl voor jouw hond

Als de slechte hondengeur blijft bestaan, ook al wordt het huis regelmatig schoongemaakt, is het mogelijk dat het probleem door de hond zelf wordt veroorzaakt. Zorgen voor een goede hygiëne voor jouw hond is de eerste stap die je moet nemen om nare geurtjes te voorkomen. Zorg ervoor dat hij regelmatig in bad gaat en dat zijn tanden worden gepoetst. Dagelijks poetsen is ook van groot belang.

Maak jouw interieur regelmatig schoon

Als je met een hond samenwoont, kun je het schoonmaken niet negeren, vooral als de vacht lang en dik is. Het dagelijks verzamelen van verdwaalde haren is zeer belangrijk! Om te voorkomen dat je tijdens het stofzuigen nare geurtjes verspreidt, kun je een paar druppels etherische olie direct in de zak gieten. Denk er ook aan om regelmatig zijn mand, dekens, knuffels en alle tapijten in huis te wassen.

Steeds opnieuw ventileren

Zelfs in de winter is het belangrijk om het huis elke dag een paar minuten te ventileren om de lucht te verversen en om te voorkomen dat nare geuren zich in de muren en stoffen nestelen. Het is een gewoonte die ook nog eens heel goed is voor de gezondheid van het hele gezin! Bij een hittegolf of extreme kou kan de aanschaf van een luchtreiniger het probleem verlichten. De meest efficiënte apparaten moeten in het raam worden geïnstalleerd en zorgen er ook voor dat de kamer wordt geventileerd of zelfs de temperatuur wordt verlaagd. Er zijn ook kleine luchtreinigers die eenvoudig op een stopcontact kunnen worden aangesloten.

Hoe kies je een hondengeurverwijderaar?

Er bestaan ​​verschillende producten om slechte hondengeuren te verwijderen. Als het om de hond zelf gaat, zijn sommige shampoos en tandpasta’s speciaal ontworpen om dit probleem te bestrijden. Ook kun je producten voor in huis kopen, zoals schoonmaaksprays of kamergeuren. Het is echter beter om al te chemische producten met een lange lijst ingrediënten te vermijden, omdat deze de huid en luchtwegen van het hele gezin kunnen beschadigen.

Reacties