Profiteer nu van -5% op het volledige assortiment ! Actie geldig t.e.m. 16/05/24 |  Ontdek de voorwaarden ›

Bezig met laden...
Blog menu
25 augustus 2023
Advies van onze dierenartsen

Mijn hond heeft pijn aan de gewrichten, hoe kan ik hem helpen?

Artrose is een veelvoorkomende aandoening bij grotere, maar ook oudere honden. Om te voorkomen dat je hond hierdoor belemmerd wordt kan je best kiezen voor een goed supplement. Mijn advies is het gebruik van een supplement én een voeding die de gewrichten ondersteunt.

Mijn hond heeft pijn aan de gewrichten, hoe kan ik hem helpen?

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets, geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie.

"Capuchino, een 6 jarige Labrador, baart haar eigenaren zorgen: ze heeft soms moeite met opstaan en lijkt minder vrolijk te zijn."

Cappuchino

Op consultatie: voor pijn aan de achterpoten.

Cappuchino lijkt pijn te hebben aan de achterpoten. Ze mankt. Haar baasjes vertellen dat ze minder actief is tijdens wandelingen en ook moeite heeft met rechtstaan. Cappuchino’s wervelkolom en heupgewricht worden grondig onderzocht.

Diagnose: heupdysplasie en artrose.

Om zeker te zijn van de diagnose is een röntgenfoto nodig. Op de foto is te zien dat Cappuchino lijdt aan heupartrose. De artrose is het gevolg van heupdysplasie die heeft geleid tot een verkeerde belasting van het heupgewricht.

Behandeling: van heupartrose.

Cappuchino lijdt duidelijk. De huidige ontsteking moet opgelost worden. Ze moet 6 dagen ontstekingsremmers nemen. Om pijn in de toekomst te voorkomen en de voortgang van de artrose te vertragen is Flexadin Advanced aan te raden. Dit supplement ondersteunt het kraakbeenmetabolisme. Daarnaast krijgt Cappuchino een voeding ter ondersteuning van de gewrichten zoals Hill’s J/D Mobility of Royal Canin Mobility Support .

Het effect: niet meer manken.

Cappuchino is dankzij de medicatie snel weer de oude. Ze geraakt terug recht uit haar mand en mankt niet meer. Haar levensvreugde en activiteit zijn terug. Dankzij het nieuwe dieet is de verandering blijvend. Natuurlijk zal de zwakke plek voor Cappuchino blijven, en zal ze bij het ouder worden meer last krijgen van de artrose. Door medicatie en een goed dieet zal ze wel de beste levenskwaliteit die mogelijk is genieten.

 

3 Tips om gewrichtspijn te verminderen:

Gebruik een supplement.

Om problemen in de toekomst te voorkomen, of de huidige pijn te verminderen is een supplement een echte aanrader. Flexadin is een heel kwalitatieve keuze, maar ook Seraquin of Cosequin zijn aanraders. Supplementen helpen het kraakbeen ondersteunen en kunnen de pijn verlichten. Natuurlijk lost een supplement alleen het probleem niet op.

Geef een specifieke voeding.

Aangezien honden wel vaker met gewrichtspijn te maken krijgen, bestaat hiervoor aangepaste voeding . Deze voeding helpt net als supplementen om de gewrichten te ondersteunen, versterken en de pijn te verminderen. Bij ernstige pijn is natuurlijk een bijkomende behandeling met medicatie nodig.

Orthopedische kussens.

Je kan je hond ook een handje helpen met orthopedische kussens . Deze kussens bieden extra comfort tijdens het slapen en rusten. Let er op dat je de juiste maat koopt voor je hond. Op een te klein kussen neemt hij niet de juiste slaaphouding aan.

Puur wetenschappelijk: wat is artrose? 

Artrose is een degeneratieve gewrichtsaandoening die optreedt wanneer het beschermende kraakbeen na verloop van tijd verslijt. Dit kan pijn, stijfheid en moeite met bewegen veroorzaken. Het is een beetje alsof de onderdelen van een scharnier beginnen te roesten, waardoor bewegingen moeilijker en pijnlijker worden. Artrose kan zowel mensen als dieren, zoals honden, treffen. De juiste zorg is nodig om de pijn te verlichten en het proces van kraakbeendegeneratie te vertragen.

Reacties
Katja
28 augustus 2023 at 13:40
Of ga met je hond naar de hondenosteopaat. Dat helpt echt!
Reply