Bezig met laden...
Blog menu
15 mei 2021
Advies van onze dierenartsen

Welk karakter heeft een chihuahua ?

Denk je erover om een chihuahua te adopteren, maar weet je niet of het wel iets voor jou is? Het is waar dat het verwelkomen van een huisdier wat denkwerk vereist. Er zijn veel vooroordelen over het karakter van de Chihuahua. Ze zouden snauwend en angstig zijn en een gecompliceerder temperament hebben dan dat van een ster op het witte doek. Maar is dit waar? Helemaal niet! Integendeel, Chihuahua's zijn toegewijd aan hun baasjes en zijn zelfs dapperder dan een hond die drie keer zo groot is!

Karakter van een chihuahua.

Wat voor soort hond is de Chihuahua?

De Chihuahua is een heel oud hondenras. Ze komen oorspronkelijk uit Mexico en worden beschouwd als de kleinste honden ter wereld. Door hun kleine formaat worden Chihuahua's vaak beschouwd als timide en fragiel. Integendeel, ze zijn heel alert en aarzelen niet om hun stembanden te bespelen om potentiële agressors af te weren. In feite worden ze beschouwd als de perfecte "alarmhond".

Is een Chihuahua jouw ideale hond?

Wat zijn de beste leefomstandigheden voor een Chihuahua?

Een Chihuahua kan zowel in een huis als in een flat wonen. Het is echter aan te raden om zijn uitstapjes niet te verwaarlozen, want het is een zeer levendige hond die graag rondrent in de frisse lucht. Het karakter van de Chihuahua is van nature achterdochtig. Ze zullen niet aarzelen om te blaffen als ze gevaar voelen voor zichzelf of hun baasje. Als je andere honden hebt, moet je weten dat de Chihuahua, ondanks zijn kleine formaat, een vechter kan zijn en niet over zich heen zal laten lopen.

Hoe train je een chihuahua?

Chihuahua's zijn kleine, temperamentvolle hondjes, dus begin je best al op jonge leeftijd met trainen. Het is aan te raden om in het begin streng te zijn, zodat je Chihuahua snel netjes en discreet wordt. Als je te laks bent, kan de Chihuahua snel een temperamentvolle hond worden. Ondanks alles zijn chihuahua's relatief gemakkelijk te trainen. Ze zijn ook erg intelligent en begrijpen snel wat je van ze wilt. Chihuahua's worden niet graag als knuffels behandeld, maar als echte honden. Chihuahua's zijn zachtaardig met kinderen, maar je moet voorzichtig zijn, want ze kunnen snel voor speelgoed worden aangezien en zichzelf per ongeluk pijn doen.

Chihuahua's zijn schone honden en hebben geen speciale verzorging nodig. Het enige wat je moet doen is hem regelmatig wassen in warm water met een milde shampoo. Regelmatig borstelen wordt ook aanbevolen.

Is de Chihuahua een gezonde hond?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, wordt de Chihuahua ondanks zijn kleine formaat beschouwd als een robuuste hond. Hij heeft een levensverwachting van ongeveer twaalf jaar. Er zijn echter een paar punten waar je op moet letten. Chihuahua's kunnen aanleg hebben voor hartafwijkingen en neurologische aandoeningen zoals hydrocefalie. Chihuahua's staan er ook om bekend dat ze gevoelig zijn voor oogirritatie. Regelmatige oogverzorging wordt daarom aanbevolen. Aarzel niet om een dierenarts te raadplegen als je de minste twijfel hebt over de gezondheid van jouw huisdier.

Hoe actief kan een chihuahua zijn?

Zoals elke eigenaar je zal vertellen, wordt het karakter van een Chihuahua beschouwd als levendig en snel. Deze hond houdt van beweging! Ze vergezellen je graag op rustige wandelingen in het park. Chihuahua's gaan echter graag naar buiten... maar niet als het koud is! Net als iedereen houdt hij zijn pootjes liever onder een deken en knabbelt hij op zijn brokjes. Hij is een erg koude hond en kan niet goed tegen lage temperaturen. Vooral als hij kortharig is.

Wat voor soort huisdier is een Chihuahua?

De Chihuahua is een trouwe, toegewijde en zeer intelligente hond. Ondanks een temperament dat soms als temperamentvol kan worden omschreven, is het moeilijk om niet verliefd te worden op zijn vele kwaliteiten. Ze zijn makkelijk te trainen en door hun kleine formaat kunnen ze in een flat of huis wonen. Ze zijn ook erg moedig en zullen niet aarzelen om te blaffen om hun gezin te beschermen. Met een lange levensverwachting zullen ze je in goede en slechte tijden liefdevol terzijde staan.

Pharmapets biedt jou

Reacties