Bezig met laden...
Blog menu
16 mei 2021
Advies van onze dierenartsen

Welke vlooienband moet je kiezen voor jouw hond ?

Om de juiste vlooienband voor jouw hond te kiezen, is ons advies om rekening te houden met zijn lichaamsbouw, omdat de grootte van de halsband afhangt van zijn gewicht. Vervolgens moet je nagaan hoe de vlooienband zelf werkt, omdat de doeltreffendheid ervan afhangt van hoe je hem gebruikt. Als je weet hoe je de halsband correct aanbrengt en als je de gebruiksduur van de halsband respecteert, verhoog je de doeltreffendheid. Vlooienbanden kunnen alleen worden gebruikt of in combinatie met andere antiparasitaire oplossingen.

Vlooienband voor honden.

Een vlooienband: hoe werkt het?

Een vlooienband is een halsband die continu antiparasitaire producten over het dier verspreidt. Het verjaagt vlooien en teken en werkt ook afstotend tegen deze parasieten. De vlooienband heeft een bijna onmiddellijk effect tegen vlooien, terwijl het 48 uur duurt om tegen teken te werken.

Een vlooienband kiezen en gebruiken.

Het type vlooienband voor jouw hond.

Er zijn twee maten vlooienbanden: de eerste voor honden die minder dan 8 kg wegen en de tweede voor honden die meer dan 8 kg wegen. Het aangegeven gewicht moet worden gerespecteerd om te voorkomen dat een heel kleine hond de hoeveelheid product niet aankan, of juist om ervoor te zorgen dat de antiparasitaire werking effectief is bij een grote hond. Alle vlooienbanden zijn ontworpen voor honden ouder dan 7 weken. Vlooienbanden kunnen ook worden gebruikt bij honden met een gevoelige huid. Er zijn geen specifieke contra-indicaties, tenzij anders geadviseerd door je dierenarts.

De vlooienband van jouw hond goed vastmaken.

Het lijkt misschien een voor de hand liggende maar essentiële stap, maar het ophangen van de vlooienband van jouw hond kan rampzalig zijn als je niet minstens twee vingers tussen de halsband en de nek van jouw hond laat. Een te strakke kraag kan problemen veroorzaken en een te losse kraag werkt misschien helemaal niet. Vergeet niet om jouw handen te wassen na het hanteren van de halsband, die giftige producten bevat.

De doeltreffendheid van jouw vlooienband garanderen.

Voordat je jouw hond een vlooienband omdoet, kun je hem eerst een antiparasitaire shampoo geven, die een groot aantal vlooien op voorhand elimineert. De vlooienband werkt ongeveer 7 maanden effectief, daarna moet hij worden vernieuwd of moet de vlooienbehandeling worden veranderd. Vermijd het gebruik van een vlooienband als je hond vaak in bad gaat. Als je hem regelmatig afdoet, kan hij zijn doeltreffendheid verliezen.

Voorzorgsmaatregelen voor gebruik.

Vlooienbanden worden niet aanbevolen voor gebruik bij kleine kinderen. De handjes van een peuter die de halsband hebben aangeraakt, kunnen heel snel naar de mond worden gebracht, wat allergische reacties bij het kind kan veroorzaken. De producten die in vlooienbanden worden gebruikt zijn schadelijk voor de gezondheid, dus ze moeten worden verwijderd telkens als je hond gaat zwemmen, om te voorkomen dat het water wordt besmet.

Ons advies voor het kiezen van de juiste vlooienband voor jouw hond.

Om de juiste vlooienband voor jouw hond te kiezen, moet u eerst nadenken over het welzijn en de gewoonten van jouw hond. Een vlooienband kan gemakkelijk te gebruiken en heel praktisch zijn, maar misschien is hij niet geschikt voor jouw hond, terwijl andere antiparasitaire methoden beter voor hem zijn. Het is ook belangrijk om in de gaten te houden of de huid van uw hond reageert nadat de vlooienband is omgedaan, in welk geval je deze onmiddellijk moet verwijderen. Zorg er in elk geval voor dat het uiteinde van de vlooienband van jouw hond niet uitsteekt. Ten eerste om te voorkomen dat jouw hond zichzelf wurgt en ten tweede om het risico uit te sluiten dat hij in de halsband bijt en de producten inslikt.

Pharmapets biedt jou

Reacties