Gezondheidsvoeding en dieetvoeding voor de huid van je hond

12 maart 2021

Zit je hond niet lekker in zijn vel? Of liever, niet lekker in zijn vacht? Dan kan jouw dier zeker en vast een boost voor zijn huid gebruiken. Dit kan door zijn voeding aan te passen en een hondenvoer te geven speciaal ontwikkeld om vacht en huid te ondersteunen. Zeker voor honden met specifieke huidproblemen is zo’n voeding aangewezen. Maar welke huidvoeding kies je dan best? In dit artikel leg ik je uit voor welk type hond welke huidvoeding het meest geschikt is en wat de verschillen zijn. Zodat jij terug het bos door de bomen ziet en je een gepast hondenvoer kan geven op maat van jouw dier. Gezonde voeding voor een gezonde vacht, daar streven we naar!

Gezondheidsvoeding voor de huid

Dit is compleet premium hondenvoer (= hoge kwaliteit) voor een hond die regelmatig last heeft van lichte huidklachten of een gevoelige huid heeft. Het is dus een standaardvoeding met focus op de huid voor die honden die wel wat extra zorg kunnen gebruiken. 

Een voorbeeld hiervan is Royal Canin Dermacomfort . Deze voeding beschikt over een unieke combinatie aan ingrediënten die helpen om de huidbarrière van hond te ondersteunen. Daarnaast zijn er omega-3 en omega-6 vetzuren toegevoegd die helpen de huid gezond te houden. Op deze manier loopt uw hond altijd met een stralende vacht rond. Tevens bevat het voer antioxidanten die helpen tegen huidonsteking.

Andere voorbeelden van zo’n voeding zijn: Eukanuba Daily Care Sensitive Skin , Hill's Science Plan Adult Sensitive Stomach & Skin , Carocroc Skin Support .

Bovenstaand type hondenvoer raden we aan voor honden met:

  • af en toe schilfers
  • beschadigde huid
  • uitgedroogde vacht (door gebruik van te agressieve shampoo bijvoorbeeld)
  • doffe vacht
  • heel lichte allergieklachten

Dieetvoeding voor de huid

Dit is compleet super premium hondenvoer (=allerhoogste kwaliteit), voor honden met huidproblemen zoals jeuk, haaruitval en roodheid, voor honden met allergische dermatitis en honden met voedselintoleranties.

Meestal is deze dieetvoeding voorgeschreven door de dierenarts en legt ze extra focus op de gezondheid van de huid en spijsvertering van je hond. Het is een uitgebalanceerde volledige hondenvoeding verrijkt met essentiële vetzuren, antioxidanten en een specifieke combinatie van aminozuren en vitaminen. Dit hondenvoer geschikt voor honden met voedselovergevoeligheid en bevat bovendien uiterst verteerbare ingrediënten om braken en diarree te vermijden. 

1. Dieetvoeding voor honden met voedselallergie

Deze voeding bevat sterk verknipte (=gehydroliseerde) eiwitten

 2. Dieetvoeding voor honden met atopie of andere huidproblemen

Deze voeding is aan te raden voor alle honden met atopie, dermatologische problemen (behalve voedselallergie) of honden in herstel. 

3. Dieetvoeding voor honden met voedselovergevoeligheid 

Deze voeding is geschikt voor honden met voedselovergevoeligheid en daarmee gepaard gaande spijsverteringsklachten (maagdarm problemen)

4. Anallergene dieetvoeding

Dit dieetvoer is bedoeld 

  1. als eliminatiedieet om de diagnose van voedselallergie te stellen
  2. voor het kleine percentage honden die toch nog reageren op Royal Canin Hypoallergenic (RC Anallergenic bevat maximaal gehydroliseerde eiwitten)

Nog vragen over het dieetvoer van jouw hond?

Stel ze gerust! Onze dierenarts Valerie geeft met plezier een antwoord op al je vragen.

Reacties