Bezig met laden...
Blog menu
19 april 2021
Advies van onze dierenartsen

Help, mijn puppy heeft diarree!

Aangezien uw puppy veel gevoeliger is, net als kleine kinderen, aan diarree dan een volwassen hond, komt diarree veel voor bij pups. Dit is niet zo erg, zolang uw pup speels en alert blijft, blijft eten en drinken en niet braakt. Diarree kan bijvoorbeeld door verandering van voeder, bedorven voedsel en infecties (parasieten). Als u pup dus af en toe eens diarree heeft bij de verandering van voeding, hoeft u zich geen zorgen te maken, dit gaat vanzelf over binnen de 2 weken. Indien de diarree echter chronisch blijft en er nog symptomen bijkomen (vermageren, braken, …), contacteert u best uw dierenarts.

Toyrassen en kleine pups:

Dwergrassen (de miniatuur hondenrassen zoals de chihuahua, yorkshire terriër, ...) en hele jonge pups met diarree moeten strikt in de gaten gehouden worden! In deze gevallen is een te groot vochtverlies via diarree ernstig en dient u sneller in te grijpen! Zeker als de pup algemeen ziek wordt, geen eten of drinken meer binnen houdt, kan hij snel verslechteren. Toyrassen en pups kunnen namelijk snel een extreem lage suikerspiegel krijgen (=hypoglycemie) en in coma gaan. Contacteer altijd een dierenarts bij twijfel.

Voeding en ondersteuning bij diarree van uw pup:

Bij aanhoudende diarree van uw pup, dient u er sowieso voor te zorgen dat uw pup voldoende vocht opneemt én op krachten komt. Voorzie genoeg vers water en zorg voor een kwalitatieve, smakelijke voeding. Royal Canin Intestinal of Hill’s i/d bijvoorbeeld zijn hondenkorrels die specifiek de maag/darmen ondersteunen en ideaal zijn voor honden met een gevoelige spijsvertering. Bekijk ons Pharmapets gamma specifieke voeding voor maag/darm hier.

Een andere tip is uw puppy als aanvulling probiotica of een product te geven ter ondersteuning van de darmflora. In deze producten zit meestal klei die de schadelijke stoffen uit de darm verwijdert en ze bevorderen de zuurtegraad in de darmen. Dit zorgt voor de goede balans tussen gunstige en ongunstige bacteriën in de darmen. Ook beschermen ze de darmwand en evenwichtige darmflora, wat het herstel tijdens en na diarree bevordert. Persoonlijk ben ik fan van Promax, een soort pasta in handige doseerspuiten in 3 maten, 3 dagen behandeling. Ook Diarsanyl of Purina Fortiflora zijn hiervan voorbeelden. Klik hier om onze producten te bekijken.

Belangrijk: hou uw pup met diarree even uit de buurt van andere honden zolang infectieuze oorzaken niet uitgesloten zijn en hou strikte hygiëne in huis.

Reacties