Profiteer nu van -5% op het volledige assortiment ! Actie geldig t.e.m. 16/05/24 |  Ontdek de voorwaarden ›

Bezig met laden...
Blog menu
15 maart 2024
Advies van onze dierenartsen

Hoe kunnen supplementen helpen bij de allergie van mijn hond?

Ontdek effectieve manieren om allergieën bij je hond te behandelen met supplementen. Leer hoe je supplementen kunt gebruiken naast dieetvoeding en medicatie. Verken drie topkeuzes voor het bevorderen van een gezonde huid en vacht van je hond, en krijg inzicht in verschillende soorten allergieën bij honden.

Hoe kunnen supplementen helpen bij de allergie van mijn hond?

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets, geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie.

“Pippa heeft soms nog steeds last van jeuk en wondjes door haar allergie. Ze krijgt al speciale voeding, wat kunnen we nog meer doen?”

Pippa

Advies: supplementen voor huid en vacht.

Supplementen kan je altijd gebruiken om je huisdier extra te ondersteunen. Zeker bij allergieën zijn er heel goede keuzes om de huidbarrière te versterken en jeuk te verminderen. Het geven van een supplement vervangt nooit de dieetvoeding, maar zorgt ervoor dat deze nog beter zijn werk kan doen.

Gebruik: in kuren of permanent.

Bij allergieën kan het geven van een supplement zowel nuttig zijn voor korte of langere periode. Wanneer je hond plots allergisch reageert kan je het supplement voor een korte periode geven. Van zodra de reactie over is, en je hond geen risico heeft op herval kan je weer stoppen. Heeft je hond echter een voedings- of omgevingsallergie en blijvend last? Dan kan je een supplement permanent geven om de behandeling te versterken. Door de beste combinatie te maken, zal je hond het minste last ondervinden.

Onzeker over je keuze?

Wil je meer info over de combinatie van supplementen, dieetvoeding en medicatie? Dierenarts Valerie geeft je graag advies. Neem gerust contact op met haar voor meer info. Dat kan via mail, chat of videogesprek.

3 topkeuzes voor jouw hond met een allergie:

1.  Purviso Plus hair & skin.

Bij allergieën is het vooral belangrijk de huid te versterken, te herstellen en jeuk te verminderen. Dat doet Purviso Plus Hair & Skin door gebruik van slimme ingrediënten zoals omega 3-vetzuren, zink, vitamine B8 en Biotine. Daarnaast is het ook nog eens een handig kauwtablet dat je makkelijk als snoepje kan geven. Purviso Plus supplementen werden grondig gecontroleerd en zijn samengesteld door onze eigen dierenartsen.

2.  Viacutan Plus.

Viacutan Plus is verijkt met groene thee extracten en kurkuma. Deze twee anti-oxidanten helpen vrije radicalen te bestrijden. Daarnaast werden ook essentiële vetzuren toegevoegd om zo de huid te versterken. Het is een supplement dat de kwaliteit van de huid en de vacht verbetert en ook jeuk tegengaat.

3.  Efazan.

De capsules van Efazan helpen bij droge huid, schilfers, een doffe vacht en andere huidproblemen. Ze bevatten essentiële vetzuren, zink en vitamine E. Samen dragen deze ingrediënten bij aan een sterke huid & vacht.

Wetenschappelijke info over allergieën.

Allergieën bij honden komen in verschillende vormen en gradaties in ernst voor. Naast vlooienallergie en contactallergie kan een dier ook allergisch zijn aan een voedingsstof of een omgevingsallergeen. Een allergie gaat altijd gepaard met jeuk. Honden met voedselallergieën hebben een ongewenste immuunrespons op één of meerdere voedingsstoffen. Dat gaat meestal om een dierlijke eiwitbron. Bij een omgevingsallergie ontstaat er een reactie op stoffen zoals pollen, huisstofmijt, schimmelsporen en huidschilfers van andere dieren. 

Reacties