Bezig met laden...
Blog menu
23 april 2024
Advies van onze dierenartsen

Welk natvoer geef ik aan mijn hond met gewrichtspijn?

Ontdek welk natvoer het beste is voor honden met gewrichtspijn. Onze dierenarts Valerie adviseert over voeding voor honden zoals Nala, die last hebben van gewrichtsproblemen. Leer welke natvoer opties beschikbaar zijn en ontdek wetenschappelijke informatie over gewrichtsproblemen bij honden. 

Welk natvoer geef ik aan mijn hond met gewrichtspijn?

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets, geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie.

“Nala heeft last van haar gewrichten door ouderdom. Ze krijgt daarvoor een speciale voeding door de dierenarts aangeraden. Kan ik deze voeding blijven geven en is er speciaal natvoer voor haar?”

Nala

Advies: geef natvoer dat aansluit bij de droge voeding.

Nala krijgt voeding die de gewrichten beschermt en ondersteunt, daarbij geeft haar baasje best natvoer van hetzelfde merk en type. De voeding speelt dan mooi op elkaar in én ook de spijsvertering blijft in balans. Soms kan het zijn dat er geen natvoer van hetzelfde type bestaat, kijk dan naar dieet natvoer voor spijsvertering van een ander merk of vraag advies aan onze dierenarts. Zij kan dan het meest aansluitende natvoer aanraden voor je hond.

Gebruik: in kuren of permanent.

Voor Nala is de voeding geschikt om permanent te blijven geven. De gewrichten van senior honden worden best altijd goed beschermd via voeding en supplementen in combinatie met eventuele medicatie. Honden met een aanleg voor gewrichtsproblemen of blijvende gewrichtsproblemen kunnen dus permanent speciale voeding voor de gewrichten krijgen. Soms kan het zijn dat je huisdier een acuut probleem heeft door bijvoorbeeld een ongeval. In dat geval kan je de voeding ook kortdurend geven tot je hond weer genezen is.

Onzeker over je keuze?

Het kan zijn dat je niet helemaal zeker bent van de gekozen voeding. Er is dan ook een heel groot aanbod. Twijfel je? Neem dan gerust contact op met dierenarts Valerie voor meer info. Dat kan via mail, chat of videochat.

3 topkeuzes natvoer voor je hond bij pijnlijke gewrichten:

1.  Royal Canin Mobility.

Het natvoer Royal Canin Mobility is speciaal bedacht voor universeel gebruik én om de gewrichten te ondersteunen. De samenstelling sluit aan bij de voedingsbehoefte van iedere hond die extra ondersteuning van de gewrichten nodig heeft. Ook oudere honden kunnen van dit natvoer genieten.

2.  Hill’s Prescription Diet J/D.

Hill’s Prescription Diet J/D natvoer werd verrijkt met glucosamine en chondroïtinesulfaat. Deze twee ingrediënten zorgen in samenwerking met de toegevoegde L-carnitine voor soepelere en sterkere gewrichten.

3.  Hill’s Metabolic + J/D.

Deze voeding ondersteunt niet alleen de gewrichten in geval van osteoartritis maar mindert ook overgewicht. Het heeft een lage energiewaarde en een hoog gehalte aan EPA en vitamine E.

Wetenschappelijke info over gewrichtsproblemen.

Gewrichtsproblemen bij honden kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder genetische aanleg, leeftijd, overgewicht, letsel, infectie of degeneratieve aandoeningen zoals artrose. Je hond kan er dus zowel permanent last van hebben door genetische aanleg, of tijdelijk mee te maken krijgen. Gewrichtsproblemen kunnen de levenskwaliteit ernstig beïnvloeden en moeten dus meteen aangepakt worden.

Reacties