Nieuw

Bezig met laden...
Blog menu

Hoe laat je je hond voldoende bewegen?

Ontdek hoe je jouw hond met overgewicht kunt motiveren om meer te bewegen en een gezondere levensstijl te leiden. Dierenarts Valerie deelt waardevol advies en praktische tips tijdens haar consultaties bij PharmaPets. Van geleidelijke opbouw van activiteiten tot leuke binnen- en buitenactiviteiten, leer hoe je jouw harige metgezel kunt activeren en zijn welzijn kunt verbeteren.

6 mei 2024

Heeft mijn hond met gewrichtspijn aangepaste beweging nodig?”

In deze blog krijg je inzicht in de noodzaak van aangepaste beweging voor honden met gewrichtspijn, met de expertise van dierenarts Valerie van PharmaPets. Het advies is gericht op het bieden van comfortabele en veilige activiteiten voor honden die last hebben van ouderdomskwaaltjes zoals artrose. Beweging blijft essentieel voor de algehele gezondheid en het welzijn van je hond, maar het is belangrijk om activiteiten aan te passen aan zijn behoeften.

25 april 2024

De voordelen van een orthopedisch kussen voor je hond

In "De voordelen van een orthopedisch kussen voor je hond" leer je waarom het zo belangrijk is om je oudere hond te voorzien van een orthopedisch kussen. Met deskundig advies van dierenarts Valerie ontdek je hoe deze kussens speciaal zijn ontworpen om comfort en ondersteuning te bieden aan honden met pijnlijke spieren, gewrichten of rugklachten. Door te kiezen voor een kussen zoals Trixie Bendson, Jack and Vanilla Hampton, of Madison, geef je je hond niet alleen een goede slaaphouding en verlichting van drukpunten, maar verbeter je ook zijn algehele welzijn.

25 april 2024

Zijn er snacks die goed zijn voor de gewrichten van mijn hond?

Benieuwd welke snacks het beste zijn voor honden met gewrichtspijn? Ontdek in deze blog het deskundige advies van dierenarts Valerie over het selecteren van voedzame en heilzame traktaties om de levenskwaliteit van je hond te verbeteren.

25 april 2024

Mijn hond heeft pijn aan de gewrichten, welke supplementen zijn geschikt?

Ontdek welke supplementen geschikt zijn voor honden met gewrichtspijn in onze blog. Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets, deelt haar inzichten tijdens haar consultatie. Leer welke supplementen naast speciale voeding extra ondersteuning bieden voor honden met gewrichtspijn.

25 april 2024

Welk natvoer geef ik aan mijn hond met gewrichtspijn?

Ontdek welk natvoer het beste is voor honden met gewrichtspijn. Onze dierenarts Valerie adviseert over voeding voor honden zoals Nala, die last hebben van gewrichtsproblemen. Leer welke natvoer opties beschikbaar zijn en ontdek wetenschappelijke informatie over gewrichtsproblemen bij honden. 

23 april 2024

Mag ik mijn hond een chocolade paaseitje geven?

Is het veilig om je hond een chocolade paaseitje te geven? Ontdek het in onze blog, waar dierenarts Valerie uitlegt waarom chocolade giftig is voor honden en wat te doen als je hond per ongeluk chocolade heeft gegeten. Leer meer over de gevaren van chocoladevergiftiging en ontvang waardevolle tips voor een veilige en vrolijke paasviering met je harige vriend.

21 maart 2024

Hoe kunnen supplementen helpen bij de allergie van mijn hond?

Ontdek effectieve manieren om allergieën bij je hond te behandelen met supplementen. Leer hoe je supplementen kunt gebruiken naast dieetvoeding en medicatie. Verken drie topkeuzes voor het bevorderen van een gezonde huid en vacht van je hond, en krijg inzicht in verschillende soorten allergieën bij honden.

15 maart 2024

Vachtverzorging bij honden met gevoelige huid.

Ontdek de beste verzorging voor honden met een gevoelige huid. Dierenarts Valerie van PharmaPets adviseert wekelijks borstelen en kammen, zelfs bij allergieën. Kies zachte borstels zoals een massageborstel en een deshedder voor de ondervacht. Houd de vacht aan de voetkussentjes kort met een tondeuse om jeuk te voorkomen. Bij twijfel, raadpleeg onze dierenarts voor meer advies.

15 maart 2024

Waarom zou je je hond supplementen geven?

Natuurlijk kunnen er meerdere redenen zijn voor deze verkleuring, zoals bijvoorbeeld een infectie door allergische reactie of een wonde, maar tijdens natte periodes is er ook een grote kans op een bacteriële, schimmel- of gistinfectie zonder onderliggende oorzaak. Mijn advies is om de natte pootjes aan te pakken. Om te weten te komen of er ook een onderliggende oorzaak is voor de verkleuring, ga je best langs bij je dierenarts.

15 januari 2024