Parasieten

Bezig met laden...
Blog menu

Vlooien bij de hond

Heeft je hond last van vlooien? Kijk hier voor tips over hoe je vlooien bij je huisdier kan bestrijden.

14 juli 2022

Mijn dier heeft een teek!

Het mooie weertje buiten doet verlangen naar een wandeling in de natuur samen met je hond. Ga je vaak op stap met je viervoeter, zorg dan dat hij beschermd is tegen teken! Maar ook wanneer je een tuin hebt en jouw trouwe makker graag buiten ravot, zorg je beter voor een effectieve bescherming. Leer hoe je een teek verwijdert en waarmee je je dier beschermt tegen deze vervelende parasieten. 

19 april 2021

Je puppy ontvlooien

Je puppy beschermen tegen vlooien is een belangrijk onderdeel de basisverzorging die jij hem als eigenaar geeft. Vlooien bezorgen je dier heel wat jeuk en zijn bovendien ziekteverwekkers. Zorg er dus voor dat jouw kleine vriend bestand is tegen vlooien door hem tijdig en correct te ontvlooien. Leer meer over de levenscyclus van de vlo, wanneer je je puppy moet ontvlooien en welke middelen tegen vlooien je best gebruikt. Lees ook wat je moet doen als je pup vlooien heeft. 

19 april 2021

Je puppy ontwormen

Je hond ontwormen hoort bij de basisverzorging die je hem als eigenaar heeft. Wormen kunnen de gezondheid van je dier zwaar aantasten, daarom bescherm je hem best het hele leven lang tegen worminfecties. In de puppyfase is ontworming extra belangrijk. Waarom dat zo is, hoeveel en waarmee je kan ontwormen, lees je in ons blogartikel. 

14 april 2021